Bérleteket, menetjegyeket kérem előkészíteni! Szeptember következik! #nyelvtanulás 

Ingyenes stockfotó felülnézet, jegyzettömb, kezek témában Stockfotó

(Forrás: Pexels)

 

Meg voltam győződve arról, hogy idén nem fog zavarni az, ha elmúlik a nyár, mivel nagyon megviselt mind a két „Jé-betűs hónap” lakásban és lakáson kívül mért átlaghőmérséklete, majd rájöttem, hogy a nyárban a legjobban a fényt szeretem és a világosságot és most megint jön 6-8 hónapnyi rendkívül nyomasztó sötétség, ami kissé elkeserít. Kávéval és cigivel a kezemben a mély filozófiai gondolatfolyamot általában azt szakítja meg, hogy sürgősen csinálnom kell valamit vagy az, hogy kvára el vagyok késve miközben indulnom kellene valahová.

„Tervek mára” helyett „Tervek az őszre” felütéssel listaírásba kezdtem azon dolgokat illetően, amelyekre nagyon vágyom. Az idei őszi terveim  között a legfontosabb célkitűzés a nyelvtanulás. Brit tudósok kimutatták... nos ebben az esetben  a brit tudósok tényleg kimutatták, milyen előnyei vannak  annak, ha  egy felnőtt ember úgy dönt, hogyha a hétköznapi feladatok elintézése mellett a nyelvtanulást választja a "régen minden jobb volt mantra" mormolásánál. 

Íme 5 ok, amiért bármely életkorban  érdemes nyelvet tanulni:

  1.  Növeli az önbizalmat
  2. Véd a demencia kialakulásától
  3. Segít leküzdeni a depressziót
  4. Szélesíti az emberi kapcsolatokat
  5. Megkönnyíti az egyes feladtok közötti gyorsabb váltást, mivel az agyunkat folyamatosan használjuk.

 Régóta híve vagyok a folyamatos, élethosszigtartó tanulásnak különösen abban az esetben, ha nyelvtanulásról van szó. A nyelvtanulás nemcsak egy új képesség elsajátításáról szól, hanem igazi edzés az agynak is. Az új nyelv megtanulása és rendszeres használata javítja a memóriát, a koncentrációt, és általában könnyebbé teszi a váltást a különböző feladatok között.

Az agyunk a nyelvtanulás által erősebbé, rugalmasabbá és élesebbé válik, ami minden területen pozitív hatással lehet az életünkre. A nyelvtanulásnak egy másik, kevésbé ismert előnye, hogy segít lekötni a figyelmet és célt ad, ami különösen hasznos lehet a depresszió enyhébb eseteiben. Amikor egy új nyelvet tanulunk, képesek vagyunk összpontosítani és kitűzni egy konkrét célt, ami pozitív hatással van a hangulatunkra és általános mentális egészségünkre. A nyelvtanulás nemcsak az egyéni fejlődést segíti, hanem a kapcsolatainkat is javítja.

A nyelvtanulás segít leküzdeni azokat az akadályokat, amelyek egy utazás során a helyi kultúrával való kapcsolódás hozhat. Utazáson kívül pedig lehetőséget ad a szélesebb körű idegen nyelvű irodalom vagy szórakoztató tartalom akadálymentes befogadására. Mindannyiunk lelki szeme előtt lebeghet az a sztereotíp kép, amint az egyszeri turista kézzel lábbal mutogatva próbál útbaigazítást vagy fagyit kérni. A küzdelem látványába is beleizzadtam néha látva az emelkedő hangerőt, a másik fél oldalán a kétségbeesést és a feladást. Még mielőtt azt gondolná bárki, hogy csak símán kiröhögtem és otthagytam az egyszeri turistát, nem, nem, és nem segítettem és segítek, amikor tudok, de kacarászni szerintem ér.

Nos, a kellemetlenség elkerülhető, ráadásul az internetnek köszönhetően a lehetőségek megszámlálhatatlanok.

A következőkben mutatok néhány olyan ingyenes oldalt, ahol csak a szabadidő mennyisége és az elszántság mértéke szab határt a tanulásnak, anyagi eszközök hiánya biztosan nem.

INGYENES nyelvtanulást segítő oldalak:

https://www.bbc.co.uk/learningenglish/

https://www.podcastsinenglish.com/

https://www.efset.org/quick-check/

https://www.bbc.co.uk/learningenglish/burmese/course/quizzes/unit-1

Ingyesen letölthető angol nyelvű könyvek:

https://www.learnenglishteam.com/english-story-books-for-beginners/

https://www.pdfbooksworld.com/ (szuper kis oldal, jól rendszerezve)

Ha podcastot hallgatnál inkább a spotify is bővelkedik nyelvtanulást segítő tartalmakban

https://open.spotify.com/show/7ixeOS7ezPTZSaISIx2TTw

You tube-on most találtam ezt a csatornát, ha nem hangozna abszolút negédesen azt mondanám cuki és barátságos, itt zenéken és ismert sorozarészleteken keresztül lehet tanulni.

https://www.youtube.com/c/learnenglishwithtvseries

Szóval ha még nem kezdtél el nyelvet tanulni, most talán itt az ideje!

Ölelések

BMW