Egy kis zen a hétköznapokban avagy kicsimmel egyensúlyba'

Forrás: Pexels

Az évnek ennek a részében a fejen, illetve az arconpörgés időszakára fordulunk rá szép lassan. Fokozódik a stressz, mindenki egyszerre érzi annak kényszerét, hogy csesztessen, hirtelen minden azonnal sürgős lesz és megoldandó. Mit csinálunk ilyenkor? Megháborodhatunk vagy leülünk és elkortyolunk egy finom teát és elgondolkodunk azon, hogy milyen étrendkiegészítőkkel támogathatjuk a szervezetünket , amelyek egyszerre hatásosak és megfizethetőek.

Ezek a természetes anyagok nem fogják elűzni a stresszt  varázsütésre, de finoman támogatják a testünket és elménket, hogy ne érezzük magunkat úgy, mint egy túlhúzott gitárhúr. Na de lássuk, miért is lehetnek ezek az igazi jolly-jokerek a napi rutinunkban!

Javasolom tekintsük át őket egyenként.

  1. Ashwagandha: A hatékony hosszútávú stresszoldó

Az ashwagandha már több ezer éve a hagyományos indiai gyógyászat sztárja, és nem véletlenül. Ez az adaptogén gyógynövény segít a stresszhez való alkalmazkodásban, csökkenti a szorongást és javítja az alvás minőségét. Ja, és mellesleg az immunrendszeredet is megdobja!

Miért szeretjük? Mert ha már tele a pohár, és le akarod tenni az összes stresszes gondolatot, az ashwagandha finoman, de hatékonyan segít. Nem nyugtat le azonnal, de hosszú távon sokkal stabilabbá teszi az idegrendszeredet. Adaptogén lévén hatását több hétnyi fogyasztás után érezheted stabilan.

  1. Maca: Az energia és a hormonok karmestere

Ez a perui csodanövény nemcsak feldobja az energiaszintedet, hanem a hormonháztartásodat is kiegyensúlyozza. Ezért kedvelik azok is, akik próbálnak rendet tenni a ciklusukban vagy egy kicsit felpörgetni a libidójukat. A maca gyökere tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, szóval igazi szuperélelmiszer.

Miért szeretjük? Mert ha valami feldobja a napodat, az biztos a maca. Valódi, nőket segítő étrendkiegészítő.

  1. GABA: A természetes nyugtató

Ismerős az érzés, amikor annyi minden jár a fejedben, hogy egyszerűen nem tudsz kikapcsolni? Nos, a GABA erre való! Ez az aminosav segít az agynak kicsit lazítani, csökkenti a szorongást, és támogatja a nyugodt alvást. Stresszes napokon igazi életmentő lehet.

Miért szeretjük? Mert nincs annál jobb, mint végre igazán mélyen és nyugodtan aludni, úgy, hogy nem ébredsz fel hajnali kettőkor azon agyalva, hogy mit is felejtettél el megcsinálni. Napközben pedig a kiegyensúlyozó hatását élvezhetjük.

  1. Inozitol: Az agy és a hangulat támogatója

Az inozitol, leánykori nevén B8-vitamin,  segít a szerotonin és dopamin szintjének szabályozásában. Ezáltal javítja a hangulatot, csökkenti a szorongást, és támogatja az idegrendszer általános állapotát. Gyakran használják azok, akik PMS tünetekkel küzdenek vagy enyhe depresszióval. Mindezek mellett kiváló támogatója

Miért szeretjük? Mert finoman, de hatékonyan segít kiegyensúlyozottá tenni a kedélyállapotot, és csökkenti az érzelmi hullámvölgyeket. Egy kis zen a zűrzavarban.

Ha szeretnél egy kicsit jobban bánni magaddal, és támogatni a tested-lelked, ezek a természetes szerek remek választások lehetnek. A fent felsorolt étrendkiegészítők nem csodaszerek, de hosszú távon sokat tehetnek az egészségedért és közérzetedért.

A termékek elérhetőségei:

https://gymbeam.hu/sporttaplalek/gymbeam

Olvass utána:

https://drtihanyi.com/termeszetes-gyogymod/az-ashwagandha-vagy-indiai-ginzeng-jotekony-hatasai-10-pontban

https://supergreens.hu/blog/maca-gyoker/

https://egeszsegeletmod.hu/gaba/

https://diet.hu/inozitol-mire-jo/