Zene van, hiszti nincs - Lenny Kravitz koncert Budapest #0730

(Forrás:Pinterest)

Még mindig a hatása alatt vagyok Lenny Kravitz budapesti koncertjének. A születésnapomra koncertjegyet kaptam a barátaimtól, külön ajándék volt, hogy pontosan a születésem napjára esett a koncert. Fantasztikus volt. Odavagyok ezért az emberért, aki szeretettől és lendülettől áthatva teszi dolgát, felesleges „czirkusz és varieté” nélkül. Két óra önfeledt öröm, kiváló hangzásminőség, fantasztikus zenészek, szakmai alázat és az érzés, hogy minden szörnyűséget képes feloldani a szeretet, mindent. Lenny intelligens, volt édesapja, édesanyja kapott elég anyai szeretetet, ezért képes szeretetet árasztani a közönség felé a zene által. Csodálatos volt azt megélni azt, ahogyan egyszerűen beszél a szeretetről, ahogy bevonja a közönséget mindebbe az áramlásba és megyünk vele, mert jó érzés, emeli a lelket, egyébként pedig rockandroll.

Szándékosan nem írom le, hogy hány éves és mégis, egyszerűen azért, mert a hányás kerülget ettől a szemlélettől. Az ember életre van tervezve, munkára, örömre, szeretetre, tanulásra élethossziglan, nem pedig arra, hogy azon viccelődjünk naphosszat, hogy kinek hol fáj, országfüggetlen megállapításom mindez. Életétünkből eltelt évek szükségszerűen tapasztalatszerzéssel, sokszor fájdalommal járnak, a kérdés inkább az, hogy a tapasztalatokkal mihez kezdünk, hogy integráljuk azokat az életünkbe. Kérdés továbbá az, hogyan fogalmazzuk magunkat újra időről-időre. Embrace the change. Ok, but how?

8 tipp Lenny Kravitz hétköznapjaiból, ami az egészséges külsejét és jó mentális állapotát adja:

 

  1. Növényi alapú, főként nyers étrend: Kravitz vegán étrendet követ, amely elsősorban nyers, teljes értékű ételekre épül. Sok zöldséget, gyümölcsöt, különösen zöldeket, mint a kelkáposzta, brokkoli és uborka fogyaszt.
  2. Saját termesztésű élelmiszerek: Kravitz a Bahamákon él, ahol saját kertjében termeszti meg az ételeihez szükséges alapanyagokat. Ez biztosítja a friss, feldolgozatlan élelmiszereket.
  3. Hidratáció: Kravitz sok folyadékot fogyaszt, különösen edzések közben.
  4. Böjt, karidóedzések lehetőség szerint a szabadban: edzéseit erőedzésből és kardió gyakorlatok kombinációjából állítja össze, ezen belül súlyzós edzéseket és testsúlyos gyakorlatokat, mint a guggolás és fekvőtámasz végez.
  5. Jóga: Jógagyakorlatokat a test rugalmassága és az elme tisztaságának fenntartása érdekében végez
  6. Elegendő mennyiségű és minőségű pihenés: Elegendő pihenést és regenerációs időt iktat be, hogy a teste visszatöltődjön az edzések után. Figyel önmagára testére és szünetet tart, amikor szükséges.
  7. Megfelelő mennyiségű és minőségű alvás: Az elegendő alvás elengedhetetlen a mentális egészség szempontjából, és Kravitz figyel arra, hogy eleget pihenjen (talán még a koncertkörútjain is.
  8. Spiritualitás: Kravitz számára fontos a spiritualitás, és arra törekszik, hogy hálás legyen az élet áldásaiért, ami hozzájárul a belső békéhez és a mentális jóléthez.
  9. ZENE

 

 

#LETLOVERULE