But, did you die?

Élményeim a csoportos jógaórán hasonlítanak a hős útjára, annyiban bizonyosan, hogy mindig nagyon várom, hogy vége legyen és megpihenhessek. Sajnos annak az emelkedettségnek még a közelében sem járok, amikor a gyakorló azt mondja csodálatos érzés a szépen, hosszú lélegzetvételeken keresztül kitartott lefelé néző kutyapózból átfordulással kinyújtott karral és lábbal méltóságteljesen végrehajtott valami. Egyelőre túlélésre hajtok, viszont végtelen hálát érzek az 1-1,5 órás megpróbáltatást követően előálló stresszmentes könnyedségért. A jógaterembe a 4 éves Tina Turner magabiztosságával érkezem, még úgy is, hogy „csak” a napüdvözletet tudom nagy biztonsággal, majd pedig Whoopie Goldberg hullafáradt, de mégis könnyed tekintetével távozom.

Voltam hétfőn core flow jógán, ezen az órán a törzs mélyizmainak fejlesztése a kiemelt cél. Azt mindannyian jól tudjuk, hogy a törzs izomzata tartja a hasat és mindazt, ami nyaktól-csipőig belül van, szóval fontos. Hasazásra számítottam szerencsére annál sokkal jobb élmény volt, kedvesen mosolyogva jó zenére szolídan kínzó volt. Nagyon értékeltem, hogy végre nem a klasszik jógazene szólt óra közben, hanem chill, jazz és csupán az óra végi relaxáció során tértünk vissza a jógaórák rendjének megfelelő zenéhez. Az óra 25. percénél már nagyon folyt rólam a víz, de a kellemes zene miatt vitt még picit a lendület, az 53. percnél azt éreztem, hogy a bennem élő Aretha Franklin meghalt és a belső hangom a szomszéd Marika néniére hasonlít leginkább, aki vérnyogva azt mondja, mikor megyünk haza? Nos, ennél a pontnál ért véget az óra. Másnap semmim nem fájt, mivel nem fájt semmi, ezért úgy döntöttem a hét közepének is adok egy kis lendületet, háát nem biztos, hogy kellett volna, ma nehezebben tudok járni, egy szolíd izületi gyulladással megspékelve nem a legkellemesebb érzés. Mindezek ellenére hajt a lendület és motivál a tudat, hogy egészséges idegrendszer nélkül por és hamu vogymuk, úgyhogy holnap este megyek.

Reggeli gyakorlásaim sietősek, de jólesőek, azt hiszem visszatérek a reggeli zabkásaevéshez és a váltottvizes zuhanyhoz, rendszert ad. Szerintem jó lesz.

5 ok, amiért érdemes core-flow jógagyakorlást kipróbálni

  1. csökkenti a hátfájást (ülőmunkát végzőknek megváltás)
  2. a gyakorlatok hatására javul a tartás
  3. elősegíti az emésztést
  4. jobb egyensúlyérzék, könnyedebb mozgás (ezt most nem pont így érzem)
  5. a medencefenék izmait erősítő hatás (olvass utána miért jó😊)

 

Ölelések

 

BMW